35225650--35256946--035

 

آخرین دانشنامه به روز رسانی شده وبسایت

نوشته شده توسط 
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آخرین دانشنامه فرآورده های کنجدی به روز رسانی شده رادنبال کنیم!:

 
بسته دانشنامه : مشتمل بر مقالات، گزارشها و تحلیلهای تخصصی در زمینه فراورده های کنجدی شامل:
:: دانشنامه حلوا ارده،:: دانشنامه ارده،:: دانشنامه شیره شکر:: روغن کنجد (روغن بکر - با بو، روغن کنجد تصفیه شده -بی بو):: دانشنامه روغن ارده،:: دانشنامه معجون کنجدی عسلی،:: دانشنامه دانه کنجدی (کنجدسفید، دانه کنجدی قرمز برشته و دانه کنجدی سیاه) ::ا

مقالات از  منابع اختصاصی معتبر تدوین، تنظیم و منتشر شده است.حق تالیف مقالات برای فرآورده های کنجدی حاج حسین آب حیات محفوظ است

 
خواندن 1043 دفعه

آخرین به روز رسانی دانشنامه

  • دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم کنجد
    دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم کنجد

    کُنجِد یا کُنجید که سمسم و جلجلان هم نامیده می‌شود،کنجد با نام علمی Sesamum indicum l است گیاه گلدار در رده  Sesamum است، واژه "کنجد" از به لاتین sesamum یونانی  - sésamon  همان "دانه یا میوه گیاه کنجد" عنوان شده است ، بیشتر به معنی "روغن، چربی مایع" گرفته می شود. نام کنجد در میان چندین زبان متفاوت وجود دارد.
    کنجد یکی از گیاهان باستانی روغنی می باشد که وجود آن برای اولین بار در آشور و بابل حدود 4 هزار سال پیش ثبت شده است این گیاه از هلال حاصلخیز خاور نزدیک باستانی گسترش یافته و بیش از 5 میلیون ایکر گسترش یافته است.

     

    خواندن 4804 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: کنجد در دانشنامهٔ آزاد ویکی‌پدیا
    دانشنامه: کنجد در دانشنامهٔ آزاد ویکی‌پدیا

    کُنجِد یا کُنجید که سمسم و جلجلان هم نامیده می‌شود، گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره کنجدها است. این گیاه یک ساله‌است و ارتفاعش بالغ بر یک متر است. قسمت فوقانی ساقه‌اش پوشیده از کرک است ولی قسمت‌های تحتانی آن عاری از کرک است. برگ‌هایش در قسمت قاعده به طور متناوب و در قسمت‌های انتهایی ساقه به طور متقابل قرار گرفته‌است و پهنک برگ‌ها بیضوی و دراز و نوک تیز است و در قسمت قاعده ساقه پهن‌تر از قسمت انتهایی است. گل‌های آن که به طور منفرد و در کناره برگ‌های قسمت انتهایی ساقه قرار دارد، شامل قطعات پنج تایی به هم پیوسته‌است و تعداد پرچم‌ها ۴ عدد است. میوه‌اش کپسولی و محتوی دانه‌های کوچک مسطح و بیضوی است. دانه‌های کنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج تنها قسمت مورد استفاده گیاه است

     

    خواندن 3032 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: طریقه مصرف دانه کنجد
    دانشنامه: طریقه مصرف دانه کنجد

    دانه کنجد به عنوان ملکه دانه روغنی یاد شده است، نزدیک به پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است و از آن بهره می برند، قدما برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا بودند، ایرانیان به سان خرما و انجیر که خیرات می کردند، کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیرات می نمودند
    خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، اکنون هم کم و بیش از این دانه جادویی به عنوان یک میان وعده استفاده می شود،در آشپزی ایران و آشپزی ملل هم دانه کنجد به منظور چاشنی، طعم دهنده و تزیین کننده غذا و گاه به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی کاربرد دارد، در فراوری روغن کنجد، روغن ارده، حلوا ارده، ارده و دیگر محصولات هم به کاربرده می شود به گونه ای که در صنعت شاخه ای به عنوان صنعت تولید و فرآوری فراورده های کنجدی شکل گرفته است


     

    خواندن 3590 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم روغن کنجد
    دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم روغن کنجد

    روغن کنجد sesame oil ، به عنوان روغن gingelly یا روغن درخت کنجد شناخته شده است، روغن گیاهی خوراکی مشتق شده از دانه های کنجد است. علاوه بر این که به عنوان یک روغن پخت و پز در جنوب هند استفاده می شود، آن اغلب به عنوان تقویت کننده عطر و طعم در غذاهای چینی، ژاپنی، خاورمیانه، کره ، و در یک فضای کمتر در جنوب شرقی آسیا استفاده می شود.

     

    خواندن 53304 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد دانه کنجد
    دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد دانه کنجد

    کنجد فرآوری شده شامل بسته بندی کنجد پوست گیری و بو داده شده، بدون هرگونه ترکیبات مازاد دیگر و برای استفاده خوراکی می باشد که در استاندار ملی ایران به شماره 12345 با عنوان کنجد عمل آوری شده نامیده می شود و دارای تعاریف زیر است

     

    خواندن 3547 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای دانه کنجد
    دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای دانه کنجد

    ملکه دانه های روغنی را دانه کنجد می دانند، بیشک با تخمین اینکه دانه کنجد بیش از 2 هزار و 500 سال است  مورد استفاده  قرار می گیرد این امر را اثبات می کند کنجد اولین گیاه کشاورزی آدم بوده است، خواص بیشمار تغذیه ای و همچنین خواص طبی کنجد دلیل شده نزدیک به دو هزار و پانصد سال کنجد میهمان خانه باشد.
    به جرات می توان گفت کنجد دارای هزار و یک خاصیت است که به مرور بدان خواهیم پرداخت البته بدون شکل نمی توان تمام خواص تغذیه ای و طب سنتی کنجد را نام برد با اینهمه به مرور مقاله ذیل را تکمیل می کنیم.

     

     

    خواندن 3346 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تاریخچه دانه کنجد
    دانشنامه: تاریخچه دانه کنجد

    کنجد یکی از قدیمی ترین دانه های روغنی است که توسط بشر شناخته شده و برای خوراک و به عنوان دارو مصرف داشته است. کاشت کنجد  در بین النهرین در دره دجله و فرات به 1600 سال  قبل از میلاد بر می گردد. نام مصری کنجد Sesemt  در لیست 20  متر طول گیاهان دارویی Ebers papyrus  مصر در 1550 سال قبل از میلاد ثبت می باشد.
    در داستان علی بابا و چهل دزد در کتاب هزار و یکشب امده است در موقعی که دزدان برای باز کردن قفل عجیبی احتیاج به یک رمز خاص برای باز شدن قفل داشتند نام ( کنجد باز کننده ) انتخاب دشه و با ذکر این رمز درب باز شده است و این نشان میدهد این رمز با نام کنجد در داستان انتخاب شده است. زیرا فکر می کردند که تمام خوانندگان داستان بانام کنجد  اشنایی دارند و به علاوه چون کنجد به محض رسید ن از غلاف میوه که به طور ناگهانی باز میشود به بیرون پرتاب می شود لذا این نام را برای باز شدن ناگهانی درب انتخاب کردند.
    فرآورده های کنجدی در یزد هم سالهاست تولید و فرآوری می شود و فرآورده های کنجدی یزد بهترین، مرغوبترین و محبوترین فرآورده های کنجدی کنجد می توان یاد کرد که در حال حاضر به عنوان سوغات استان یزد همسفر مسافران و یزدی هاست.

     

    خواندن 3612 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری دانه کنجد
    دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری دانه کنجد

    دانه کنجد به سان فرآورده های کنجدی، سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن در داخل دانه به اصطلاح فاسد می شود بنابراین دانه کنجد و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
    نگهداری دانه کنجد در منزل برای مدت معین، موضوعی است که اگر از آن غفلت شود، دانه کنجد خراب می شود، مسمویت دانه کنجد فاسد خطرناک است. نکاتی که باهم مرور می کنیم:

     

    خواندن 4961 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: مصرف دانه کنجد در ایران و کشورهای دنیا
    دانشنامه: مصرف دانه کنجد در ایران و کشورهای دنیا

    دانه کنجد فرآوری شده در ایران زمین دارای قدمت  است است، دانه کنجددر سطح جهان به ویژه کشورهای آسیایی دارای قدمت چند هزار ساله است و همچنان طرفداران بیشماری در سطح جهان دارد.
    فرآوری دانه کنجد  و تولید فراورده های کنجدی در استان یزد ، قدمت چندین صدساله دارد. بهترین، محبوبترین و مرغوب ترین فراورده های کنجدی در ایران، فرآورده های کنجدی تولیدی استان یزد به ویژه شهر یزدو اردکان می توان نام برد.

    خواندن 3214 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: شناخت دانه کنجد مرغوب و با کیفیت
    دانشنامه: شناخت دانه کنجد مرغوب و با کیفیت

    بهترین روش تشخیص دانه کنجد اصل و مرغوب از دانه کنجد تقلبی اعتماد به عرضه کننده کنجد است، بیشک برندهایی با نزدیک به یک قرن سابقه تولید فرآورده های کنجدی، در درج عناونی و ارایه محصولات با نام واقعی تلاش می کنند و بدون تردید قابل اعتماد عمومی هستند.
    بهتر است دانه کنجد جهت مصرف خانگی از یک عرضه کننده معتبر و به صورت بسته بندی خریداری کنید تا خیالتان از کیفیت، سلامت و همچنین عدم فاسدشدن کنجد آسوده باشد.

     

    خواندن 4454 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه دانه کنجد
    دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه دانه کنجد

    به نظر می رسد در قدیم، فرآوری دانه کنجد سفید، برشته و خام سیاه به سان اکنون بوده تنها تفاوت در تجهیزات و فناوری های نظیر وسایل بوجاری، شستشو، نمک دهی، پوست کنی و در نهایت بسته بندی است که در قدیم به روش دستی بوده است و امروزه با ماشین آلات و تجهیزات جدید این مهم انجام می شود

    خواندن 4405 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: روش سنتی تولید کنجد (فرآوری)
    دانشنامه: روش سنتی تولید کنجد (فرآوری)

    آنچه در مورد روش فرآوری کنجد در قدیم و اکنون مشترک است، فرآوری کنجد  است که با وسایل و تجهیزات متفاوتی دانه کنجد به صورت سفید پوست کنده، قرمز برشته یا سیاه خام بوجاری شده فرآوری می شود.
    به نظر می رسد در قدیم، فرآوری دانه کنجد سفید، برشته و خام سیاه به سان اکنون بوده تنها تفاوت در تجهیزات و فناوری های نظیر وسایل بوجاری، شستشو، نمک دهی، پوست کنی و در نهایت بسته بندی است که در قدیم به روش دستی بوده است و امروزه با ماشین آلات و تجهیزات جدید این مهم انجام می شود.

     

     

    خواندن 5178 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: درباره دانه کنجد
    دانشنامه: درباره دانه کنجد

    کنجد  seed Sesame به نام علمی Sesamum indicum به غني‌ترين منبع غذايي املاح معدني در جهان شناخته شده است،کنجد جزو خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین دانه‌های روغنی است که سرشار از املاح معدنی غنی، مانند مس، منگنز، کلسیم، فسفر، منیزیم، روي، ويتامين‌ها و فيبر خوراكي است. همچنين يك ماده قوي ضد سرطاني موسوم به «ليگنين» به وفور در دانه كنجد يافت مي‌شود.
    کنجد از دانه‌های روغنی با ارزش است که در طول سال قابل دسترسی است و معمولا به سه رنگ سفید، قهوه‌ای و سیاه وجود دارد که نوع سیاه آن روغن بیشتری دارد اما طعم نوع سفید آن بهتر است.
    کنجد از قدیمی‌ترین چاشنی‌های شناخته شده‌ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح برمی‌گردد.  گفته می شود که این گیاه برای اولین بار از هند آمده است.

     

    خواندن 3649 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: مصرف روغن کنجد در ایران و کشورهای دنیا
    دانشنامه: مصرف روغن کنجد در ایران و کشورهای دنیا

    روغن کنجد سوغات یزد و دارای قدمت در ایران زمین است است، روغن کنجد اما در سطح جهان به ویژه کشورهای آسیایی از جمله هند دارای قدمت چند هزار ساله است و همچنان طرفداران بیشماری در سطح جهان دارد.
    تولید روغن ارده در استان یزد ، قدمت چندین صدساله دارد. بهترین، محبوبترین و مرغوب ترین روغن در ایران، روغن ارده  تولیدی استان یزد به ویژه شهر روغن ارده یزد و روغن ارده اردکان می توان نام برد اما فرآوری روغن کنجد به خصوص روغن کنجد تصفیه شده در یزد دارای مانند ارده و حلوا ارده یزد قدمت چندانی نیست. حلوایی حاج حسین آب حیات یزد، اولین تولید کننده روغن کنجد به روش کلدپرس در استان و شهر یزد است.

    خواندن 5088 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری روغن ارده
    دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری روغن ارده

    روغن ارده به سان روغن کنجد، سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین روغن ارده و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
    نگهداری روغن ارده در منزل برای مدت معین، موضوعی است که اگر از آن غفلت شود، روغن ارده خراب می شود، مسمویت روغن ارده فاسد خطرناک است. نکاتی که باهم مرور می کنیم:

     

    خواندن 4246 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم روغن ارده
    دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم روغن ارده

    روغن ارده، در ایران به ویژه شهر یزد دارای قدمتی معادل کشت کنجد و فرآوری آن است که به صدهاسال پیش می رسد، گرچه با ورود روغن کنجد بکر و روغن کنجد تصفیه شده به بازار ایران به صورت گسترده، استقبال کمتری از روغن ارده می شود. اما بازهم طرفداران بیشماری دارد.
    روغن ارده، به صورت مستقل در زبانهای دنیا ذکر نشده است، تمام مفاهیم و تعریف ها مربوط به روغن کنجد که به طور مستقیم از کنجد استخراج می شود به عنوان روغن کنجد یاد می شود و نام روغن ارده به مفهوم روغنی که مستقیم از ارده گرفته می شود ذکر نشده و یا حداقل در دسترس ما نیست.

     

    خواندن 4371 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: شناخت روغن ارده مرغوب و با کیفیت
    دانشنامه: شناخت روغن ارده مرغوب و با کیفیت

    بهترین روش تشخیص روغن ارده اصل و مرغوب  از روغن ارده تقلبی اعتماد به تولید کننده است، بیشک برندهایی  با نزدیک به یک قرن سابقه تولید فرآورده های کنجدی، در درج عناونی و ارایه محصولات با نام واقعی تلاش می کنند و بدون تردید قابل اعتماد عمومی هستند.
    روغن ارده که از ارده استخراج می شود، به طور غیرمستقیم از کنجد است، به عبارتی ابتدا ارده را از کنجد استخراج می کنند سپس آن با فرآیند روغن ارده را جداسازی می کنند، مزه و بوی روغن ارده، مزه و بوی تند کنجد بو داده را دارد و نسبت به روغن بابوی کنجد دارای بوی بیشتری است از لحاظ خواص طبی نسبت به روغن بکر و تصفیه شده کنجد تفاوت فاحشی دارد .


     

    خواندن 5183 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: روغن ارده در دانشنامهٔ آزاد ویکی‌پدیا
    دانشنامه: روغن ارده در دانشنامهٔ آزاد ویکی‌پدیا

    در ویکی پدیا فارسی، صفحه اشاره ای به روغن ارده نشده است ، حتی در مورد روغن کجد، صفحه اختصاصی راه اندازی نشده است و  در بخش کنجد به روغن کنجد، روش استخراج، انواع روغن کنجد و روغن کنجد در جهان اشاره شده است.
    در ویکی پدیا انگلیسی هم صفحه ای به روغن ارده نپرداخته است، حتی در جستجو و پی گیری فرآورده های کنجدی هیچ اشاره ای به روغن ارده نشده است.
    در ویکی پدیا انگلیسی صفحه جداگانه ای به روغن کنجد با عنوان sesame oil  اختصاص یافته است که در آن به روش استخراج روغن از ارده اشاره نشده است.
    در صفحه اختصاصی ارده  Tahini  به موردی در خصوص استخراج روغن از ارده اشاره نشده است و تنها به وجود روغن در ارده اشاره جزیی شده است

     

    خواندن 4300 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: روش سنتی تولید روغن ارده (روغن کنجد ارده)
    دانشنامه: روش سنتی تولید روغن ارده (روغن کنجد ارده)

    آنچه در مورد روش تولید و فرآوری روغن ارده در قدیم و اکنون مشترک است، استخراج روغن ارده از ارده است که با وسایل و تجهیزات متفاوتی روغن ارده از ارده استخراج می شده است.
    به نظر می رسد در قدیم، در استان یزد، روغن استخراج شده از دانه روغنی کنجد همگی روغن ارده بوده است گرچه ممکن است در برخی از حلوایی ها و عصاری ها روغن کنجد به روش فشار مستقیم و از دانه کنجد به طور مستقیم استخراج می شده است.

     

     

    خواندن 5428 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه روغن ارده
    دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه روغن ارده

    آنچه در مورد روش تولید و فرآوری روغن ارده در قدیم و اکنون مشترک است، استخراج روغن ارده از ارده است به عبارتی ابتدا ارده را بو داده سپس آسیاب نموده و پس از آن از ارده روغن ارده استخراج می نمایند.
    در قدیم استخراج روغن ارده با دست و روش های سنتی صورت می گرفته است، در حال حاضر هم با دستگاه برقی و بدون دخالت دست روغن ارده جدا می شود.

    خواندن 4566 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: طریقه مصرف روغن ارده
    دانشنامه: طریقه مصرف روغن ارده

    روغن ارده رای هر مصارف غذایی شامل  پخت و پز  مناسب است اما به خاطر داشته باشید که روغن ارده بو و مزه تند و زیاد دارد و ممکن است مورد سلیقه قرار نگیرد.
    روغن ارده دارای بو و مزه تند کنجد برشته شده است که به عنوان افزودنی در غذا، سس، سالاد  در جالب نیست اما بنا به ذائقه و سلقیه افراد می توان آن را در سالاد، سس، معجون و به عنوان افزودنی استفاده است.
    در صنعت، روغن ارده  ممکن است به عنوان حلال در داروهای تزریقی و یا راه حل‌های قطره‌ای داخل وریدی،روغن حامل، لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین ضد آفتاب و محافظت بدن در برابر حشرات استفاد شود.
    در طب سنتی هم روغن ارده برای زیبایی پوست، نرمی و استحکام مو، رفع آکنه و دیگر موارد استفاده می شود.

     

    خواندن 3710 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: درباره روغن ارده (روغن ارده کجد)
    دانشنامه: درباره روغن ارده (روغن ارده کجد)

    روغن ارده یا روغن ارده کنجد، یکی از فرآورده و محصول کنجدی و سوغات یزد، محسوب می شود.روغن ارده در کنار فراورده های کنجدی مانند حلوا ارده، ارده از سوغات مشهور و قدیمی یزد محسوب می شود.
    یکی از فرآوردهای به دست آمده کنجد،روغن ارده است به طور مستقیم از کنجد استخراج نمی شود، روغن ارده از ارده فرآوری شده استخراج می شود، ابتدا از کنجد بو داده آسیاب شده ارده تولید و سپس با فرآیند ترکیبی با آب روغن ارده از ارده جدا و بقیه به عنوان خمیر ارده مورد استفاده قرار می گیرد.
    اگر برای مدتی حلوا ارده یا ارده را دمای محیط و خارج از یخچال نگهداری کنید، دوفازه شده و روی سطح آن روغن می نشیند این روغن، همان روغن ارده است که با روغن کنجد کاملا متفاوت است.

     

    خواندن 3947 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد روغن کنجد (روغن ارده)
    دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد روغن کنجد (روغن ارده)

    در تولید روغن کنجد عوامل گوناگونی نقش دارند که از جمله آنها می توان به نوع ماده اولیه، پیش تیمارهای انجام شده و روش استخراج روغن از دانه اشاره کرد که بر همین اساس انواع متفاوتی از روغن کنجد به دست می آید که به طور کلی روغن کنجد به دست امده از کنجد را می توان به دو بخش روغن با استفاده غذایی و غیر غذایی بخش بندی کرد روغن با کیفیت بالا بیشتر استفاده غذایی دانرد که بسته به کیفیت و روش استخراج آن با نام های گوناگونی به بازار عرضه می گردد.

     

    خواندن 5806 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تاریخچه روغن کنجد
    دانشنامه: تاریخچه روغن کنجد

    استفاده از مواد غذايي که در ترکيب آنها دانه کنجد و يا روغن کنجد به نحوي به کار رفته باشد، به زمان‌هاي بسيار گذشته مربوط مي‌شود. اشاره به استفاده از دانه کنجد به عنوان مائده آسماني که بر قوم بني‌اسراييل نازل شده، در قرآن محکم‌ترين سند ادوار گذشته است.
    علاوه بر مصرف کنجد در قرنها پیش،قدمت استفاده از فراورد های کنجدی همطراز با کنجد محسوب می شود که بنا به اسناد تاریخی اولین فرآورده دانه روغنی کنجد، روغن کنجد می توان اشاره کرد.
    روغن کنجد و روغن ارده در یزد هم سالهاست تولید و فرآوری می شود و روغن کنجد و روغن ارده یزد بهترین، مرغوبترین و محبوترین روغن کنجد و روغن ارده می توان یاد کرد که در حال حاضر به عنوان سوغات استان یزد همسفر مسافران و یزدی هاست.

     

    خواندن 3534 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای روغن کنجد
    دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای روغن کنجد

    روغن کنجد در بین روغن های خوراکی به ملکه روغن ها مشهور است. این روغن تاثیر چشمگیری در پیشگیری از بیماریها دارد که ذکر تمام آن امکان پذیر نیست، تنها به مقداری از خواص طبی این روغن جادویی می پردازیم.
    روعن کنجد بکر، به صورت مستقیم و بدون حرارت، مواد افزودنی و شیمیایی به طور مستقیم از دانه روغنی کنجد استحصال می شود، به عبارت دیگر روغن کنجد بکر با بو تمام خواص تغذیه ای و طبی کنجد را دارست، روغن کنجد بی بو تصفیه شده هم از روغن کنجد بکر استخراج می شود اما با توجه به فرآیند بوگیری و همچنین ترکیبات شیمیایی کمی از خواص روغن کنجد تصفیه شده گرفته می شود.

     

     

    خواندن 3674 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: شناخت روغن کنجد مرغوب و با کیفیت
    دانشنامه: شناخت روغن کنجد مرغوب و با کیفیت

    بهترین روش تشخیص روغن کنجد اصل از روغن کنجد تقلبی اعتماد به تولید کننده است، بیشک برندهایی به سان با نزدیک به یک قرن سابقه تولید فرآورده های کنجدی، در درج عناونی و ارایه محصولات با نام واقعی تلاش می کنند و بدون تردید قابل اعتماد عمومی هستند.
    روغن های کلدپرس تصفیه نشده (روغن کنجد بکر با بو) طبیعی به دلیل طعم و بو رنگ فوق العاده از دیگر محصولات روغنی تصفیه شده روغنهای خنثی کاملا” مشخص و متمایز می باشند.
    روغن کنجد بی بو به منظور گرفتن بو و مزه کنجدی که دارد به وسیله مواد شیمیایی تصفیه و بو زدایی می شود که گفته می شود خواص طبیعی روغن کنجد بی بو نسبت به روغن کنجد بکر کمتر است.
    روغن ارده هم که از ارده استخراج می شود، به طور غیرمستقیم از کنجد است، به عبارتی ابتدا ارده را از کنجد استخراج می کنند سپس آن با فرآیند روغن ارده را جداسازی می کنند، مزه و بوی روغن ارده، مزه و بوی تند کنجد بو داده را دارد و نسبت به روغن بابوی کنجد دارای بوی بیشتری است از لحاظ خواص طبی نسبت به روغن بکر و تصفیه شده کنجد تفاوت فاحشی دارد


     

    خواندن 6047 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد روغن ارده (روغن کنجد)
    دانشنامه: اطلاعات تکمیلی در مورد روغن ارده (روغن کنجد)

    در تولید روغن های استحصالی از کنجد عوامل گوناگونی نقش دارند که از جمله آنها می توان به نوع ماده اولیه، پیش تیمارهای انجام شده و روش استخراج روغن از دانه اشاره کرد که بر همین اساس انواع متفاوتی از روغن کنجد و یا روغن ارده به دست می آید.

     

    خواندن 3877 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای روغن ارده
    دانشنامه: خواص طبی و تغذیه ای روغن ارده

    روغن ارده بیش از 2 هزار و 500 سال است که در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. ، این روغن منبع غنی چربی اشباع نشده، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. در این مطلب به خواص این روغن می پردازیم.
    اسیدهای چرب اشباع نشده مانند امگا 3، 6 و9 برای رشد لازم اند و نقش مهمی در درمان بیماری های مزمن مانند ناراحتی قلبی عروقی، دیابت، فشار خون بالا و آرتریت دارند.


     

     

    خواندن 4271 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: مصرف روغن ارده در ایران و کشورهای دنیا
    دانشنامه: مصرف روغن ارده در ایران و کشورهای دنیا

    روغن ارده سوغات یزد و دارای قدمت در ایران زمین است است، روغن ارده در سطح جهان به ویژه کشورهای آسیایی  دارای قدمت چند هزار ساله است و همچنان طرفداران بیشماری در سطح جهان دارد.
    تولید روغن ارده در استان یزد ، قدمت چندین صدساله دارد. بهترین، محبوبترین و مرغوب ترین روغن در ایران، روغن ارده تولیدی استان یزد به ویژه شهر روغن ارده یزد و روغن ارده اردکان می توان نام برد اما فرآوری روغن کنجد به خصوص روغن کنجد تصفیه شده در یزد دارای مانند ارده و حلوا ارده یزد قدمت چندانی نیست. حلوایی حاج حسین آب حیات یزد، اولین تولید کننده روغن کنجد به روش کلدپرس در استان و شهر یزد است.

    خواندن 4213 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تاریخچه روغن ارده
    دانشنامه: تاریخچه روغن ارده

    استفاده از مواد غذايي که در ترکيب آنها دانه کنجد  به نحوي به کار رفته باشد، به زمان‌هاي بسيار گذشته مربوط مي‌شود. اشاره به استفاده از دانه کنجد به عنوان مائده آسماني که بر قوم بني‌اسراييل نازل شده، در قرآن محکم‌ترين سند ادوار گذشته است.
    علاوه بر مصرف کنجد در قرنها پیش،قدمت استفاده از فراورد های کنجدی همطراز با کنجد محسوب می شود که بنا به اسناد تاریخی اولین فرآورده دانه روغنی کنجد، روغن کنجد می توان اشاره کرد.
     روغن ارده در یزد هم سالهاست تولید و فرآوری می شود و  روغن ارده یزد و همچنین روغن کنجد بهترین، مرغوبترین و محبوترین روغن ارده و روغن کنجد می توان یاد کرد که در حال حاضر به عنوان سوغات استان یزد همسفر مسافران و یزدی هاست.

     

    خواندن 3926 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری روغن کنجد
    دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری روغن کنجد

    روغن کنجد بکر و روغن کنجد تصفیه شده، سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین روغن کنجد و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
    نگهداری روغن کنجد در منزل برای مدت معین، موضوعی است که اگر از آن غفلت شود، روغن کنجد خراب می شود، مسمویت روغن فاسد خطرناک است. نکاتی که باهم مرور می کنیم:

     

    خواندن 3992 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه ارده
    دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه ارده

    با توجه به این که ماده اولیه مورد استفاده در تولید ارده، کنجد غپعمل آوری شده سفید یا برشته می باشد، لذا مراحل بوجاری، پوست گیری و برشته کردن کنجد هم سو با همان مراحلی است که در بخش فرآوری کنجد از آن بهره برده می شود.
    دستگاهها مورد استفاده برای تولید ارده  آسیاب ارده است که انواع گوناگونی دارد اما مکانیسم عمل آنها بایک دیگر همانند و شامل سایش ارده میان دو سنگ متحرک و ثابت است.

     

     

    خواندن 4989 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه روغن کنجد
    دانشنامه: تولید صنعتی مدرن و مکانیزه روغن کنجد

    آنچه در مورد روش تولید و فرآوری روغن کنجد در قدیم و اکنون مشترک است، تحت فشار قرار دادن دانه های روغنی کنجد و استخراج روغن از آن است.
    در قدیم استخراج تحت فشار با سنگ، عصاری و یا هاون های مخصوص صورت می گرفته است، در حال حاضر هم با دستگاه کلدپرس، با فشار روغن از دانه کنجد جدا می شود.
    روغن کنجد که به روش فشار سرد استخراج می شود بدون هیچ افزودنی بسته بندی و وارد بازار می شود که در بازار با عناوین روغن کنجد بکر یا روغن کنجد فرابکر عرضه می شود.
    برای اینکه بو و مزه کنجد از روغن کنجد بکر گرفته شود، توسط روشهای شیمیایی بو و مزه آن گرفته می شود و پس از تصفیه، تقریبا بدون بو می گردد، این روغنها با نام روغن کنجد بی بو یا روغن کنجد تصفیه شده عرضه می گردد.

     

    خواندن 5001 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم ارده
    دانشنامه: واژه شناسی و مفهوم ارده

    به جز ایران در کشورهای خلیج فارس، کشورهای عربی و قاره آفریقا و اروپا، به نام های و عناوین مختلف این ماده تولید و مصرف می کنند.
    "ارده"، یک مایع روغنی به دست آمده از کنجد پوست گیری شده، برشته و آسیاب شده است.  به نام های دیگر مانند  رب کنجد ، تاهینی، tahini ،  و تاهینا tahina و خمیر کنجد sesame paste و تاهین tahin   نام برده میشود،
    در کشور ایران اکثر مناطق ایران کشور، ارده  تولید می شود و فراوری آن از قدمت تاریخی برخوردار است، ارده استان یزد به خصوص ارده یزد و  ارده اردکان دارای شهرت ویژه ایست و از سوغات یزد محسوب می شود.
     

    خواندن 4302 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: طریقه مصرف روغن کنجد
    دانشنامه: طریقه مصرف روغن کنجد

     روغن کنجد به گونه ای است که برای هر مصارف غذایی شامل سرخ کردن، پخت و پز و سالاد مناسب است. نقطه دود روغن کنجد بالا بوده و حدود 226 درجه سانتی گراد است.
    در صنعت، روغن کنجد ممکن است به عنوان حلال در داروهای تزریقی و یا راه حل‌های قطره‌ای داخل وریدی،روغن حامل، لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین ضد آفتاب و محافظت بدن در برابر حشرات استفاد شود.
    در طب سنتی هم روغن کنجد برای زیبایی پوست، نرمی و استحکام مو، رفع آکنه و دیگر موارد استفاده می شود.

     

    خواندن 3929 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: درباره روغن کنجد
    دانشنامه: درباره روغن کنجد

    روغن کنجد، sesame oil یکی از  فرآورده و محصول کنجدی و سوغات یزد، محسوب می شود. روغن کنجد  در کنار فراورده های کنجدی مانند حلوا ارده، ارده  از سوغات مشهور و قدیمی یزد محسوب می شود.
    یکی از فرآوردهای به دست آمده کنجد،روغن کنجد است که به روش های مختلف از جمله روش پرس سرد، پرس گرم و همچین روغن کنجد بابو یا همان روغن کنجد فرابکر یا بکر و همچنین روغن کنجد تصفیه شده بدون بو تقسیم بندی می شود که در حلوایی های سنتی یزد، سالهاست در کنار روغن ارده، روغن  کنجد بکر و تصفیه شده تولیدو عرضه می گردد.

    خواندن 3578 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: خواص طبی حلوا ارده
    دانشنامه: خواص طبی حلوا ارده

    مهم ‌ترین نکته ‌ای كه در حلوا ارده چربی آن است. حلوا ارده مرغوب و با کیفیت از کنجد تهیه شده که حاوی روغن کنجد بوده و سرشار از اسید های چرب غیر اشباع نظیر امگا 3، امگا 6 و امگا 9 است و می ‌تواند اسیدهای چرب ضروری بدن را تامین کند، این چربی‌ ها علاوه بر تامین کالری برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو نیز مفید است.
    برای کودکان و نوجوانان، حلوا ارده می ‌تواند غذای جایگزین در وعده صبحانه و برای بچه ‌هایی که کم وزن هستند می ‌تواند میان ‌وعده خوبی باشد.وجود لسيتن فراوان در کنجد براي تقويت حافظه انسان بسيار موثر است.

    خواندن 4290 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: تاریخچه حلوا ارده و حلوا شکری
    دانشنامه: تاریخچه حلوا ارده و حلوا شکری

    استفاده از مواد غذايي که در ترکيب آنها دانه کنجد و يا روغن کنجد به نحوي به کار رفته باشد، به زمان‌هاي بسيار گذشته مربوط مي‌شود. اشاره به استفاده از دانه کنجد به عنوان مائده آسماني که بر قوم بني‌اسراييل نازل شده، در قرآن محکم‌ترين سند ادوار گذشته است.
    علاوه بر مصرف کنجد در قرنها پیش،قدمت استفاده از فراورد های کنجدی همطراز با کنجد محسوب می شود که بنا به اسناد تاریخی اولین فرآورده دانه روغنی کنجد، روغن کنجد می توان اشاره کرد
    ارده و حلوا ارده هم دارای در کنار روغن کنجد سالهاست فرآوری می شود که برخی قدمت حلوا ارده را شیخ بهانی نسبت داده اند.
    حلوا ارده در یزد هم سالهاست تولید و فرآوری می شود و حلوا ارده یزد و حلوا ارده اردکان بهترین، مرغوبترین و محبوترین حلوا ارده می توان یاد کرد که در حال حاضر به عنوان سوغات استان یزد همسفر مسافران و یزدی هاست.

    خواندن 5031 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: مصرف حلوا ارده در ایران و کشورهای دنیا
    دانشنامه: مصرف حلوا ارده در ایران و کشورهای دنیا

    حلوا ارده سوغات یزد و خوراکی سنتی ایرانیان است اما این ماده مغذی تقریبا در برخی کشورهای جهان دارای طرفدارانی است.
    تولید حلوا ارده در استان یزد ، قدمت چندین صدساله دارد. بهترین، محبوبترین و مرغوب ترین حلوا ارده در ایران، حلوا ارده تولیدی استان یزد به ویژه شهر حلوا ارده یزد و حلوا ارده اردکان می توان نام برد که در کارگاهها و مجموعه دارای قدمتی بیش از یک قرن تولید و عرضه می شود.در دیگر شهرهای ایران به خصوص شهرهای سردسیر حلوا ارده تولید و مصرف می شود

     

    خواندن 5010 بار ادامه مطلب...
  • دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری حلوا ارده
    دانشنامه: نکات مهم در مورد شرایط نگهداری حلوا ارده

    حلوا ارده شامل ارده و روغن ست که سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین کنجد و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
    نگهداری حلوا ارده در منزل برای مدت معین، موضوعی است که اگر از آن غفلت شود، ارده خراب می شود، مسمویت ارده فاسد خطرناک است. نکاتی که باهم مرور می کنیم:

     

    خواندن 6011 بار ادامه مطلب...

قیمت و ثبت سفارش

واحد بازرگانی فرآورده های کنجدی حاج حسین آب حیات

  • شماره تلفن : 35256946-035
  • شماره تلفن : 35225650-035
    شماره تلفن و فاکس (نمابر) :35267549-035
  • (مدیرعامل :حاج مجید آب حیات)
  • وبسایت : www.abehayatyazd.com
  • پست الکترونیکی :info@abehayatyazd.com

 

تماس با واحد بازرگانی- کلیک کنید

 

آدرس دفتر مرکزی

یزد- بلوار جمهوری - روبروی بانک ملی شعبه غدیر -پلاک 583